1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Could deleting Fonts affect GIMP startup?

Discussion in 'General GIMP help' started by BoxeD, Jul 2, 2010.

  1. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    First of all hello :p And I literally like an hour ago downloaded GIMP, looked up some tutorials on how to make backgrounds and just cool stuff, and I got some new fonts. I didn't want to have to scroll through a bunch of useless fonts, so i deleted as many as the default ones as I could leaving only the ones I couldn't delete and the ones I downloaded. I finished my little piece of work, saved it, and went off. A few days later, I go on the computer, feel like screwin around on GIMP, so I open it, everything loads up fine, and once I see the I dont know what to call it I think It's toolbox? and the page where you start your work, an error report message comes up. I uninstalled GIMP and re-installed it, but the error message kept coming up. I asked some friends on other forums if they know what happened and they didn't know, I googled some stuff, and came upon this forum :D So could you guys tell me if me deleting my fonts affected my GIMP?
     
  2. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
  3. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    1.Im Running Windows XP
    2. The error message is just the one you get for a bunch of stuff, it goes:

    gimp-2.6.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
    If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost.

    Please tell Microsoft about this problem.
    We have created an error report that you can send to us. We will treat this report as confidential and anonymous.

    To see what this error report contains, click here.

    And at the bottom it says Send error report and Dont Send
    3.I checked the website and from what I can see it only goes up to 2.6.9..
    4. No I haven't, is there away to get them in a big bundle or do i have to go to a font website and download them 1 by 1?

    Thanks for responding by the way :D
     
  4. Garnet1377

    Garnet1377 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    coder monkey
    Location:
    Harrisburg, PA
    BoxeD - can you copy some of the error report for me? If I can see some error's I can help you out.

    Thanks
     
  5. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Alright no problem

    Error Signature

    Appname: gimp-2.6.exe AppVer:0.0.0.0 ModNamelibcairo-2.dll
    ModVer: 0.0.0.0 Offset 00020db8

    Reporting Details:

    This error report includes: information regarding the condition of gimp-2.6.exe when the problem occured; the oerating system version and computer hardware in use; your Digital Product ID, which could be used to identify your license; and the Internet Protocol [IP] Address of your computer.

    We do not intentionally collect your files, name, address, email address or any other form of personally identifiable information. However, the error report could contain customer - specific information such as data from open files. While this information could potentially be used to determine your identity, it will not be used.

    The data that we collect will only be used to fix the problem. If more informatioin is available, we will tell you when you report the problem. This error report will be sent using a secure connection to a database with limited access and wil not be used for marketing purposes.

    To view technical information about the error report, click here.
    To see our data collection policy on the web, click here.

    this is what it says in technical information:

    Exception Information
    Code: 0xc0000005 Flags: 0x00000000
    Record:0x0000000000000000 Address: 0x00000068de0db8

    System Information
    Windows NT 5.1 Build: 2600
    CPU Version: 00000F34 CPU Feature Code BFEBFBFF
    CPU AMD Feature Code 00DEE824

    Module 1
    gimp-2.6.exe
    Image Base: 0x00400000 Image Size: 0x00000000
    Checksum: 0x0058eeda Time Stamp 0x4c212184

    The following files will be included in this error report:
    C:\DOCUMENT~1\jesse\LOCALS~1\Temp\7345_appcompat.txt
     
  6. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    you can dl 2.7.1 from my uploaded files here.
    http://www.mediafire.com/?d2ekjnjthea

    This is the version with some of the 2.8 features installed, such as single window mode, and a HUGE amount of bug fixes.Mostly now i use 2.7.1

    Remember though, when you install it the program will remove all 2.6.9 versions, so if you have plugins and scripts you want to keep move them to a safe place.

    I run 2.6.8, and 2.7.1 on my Windows XP platform with no problems.
    Python works as do third party plugins (exe's) such as GAP and GMIC
     
  7. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    also just wanted to add....
    copy and paste the following dll lib files to your Gimp 2.7.1/bin folder if you use these plugins, otherwise you dont need them.
    intl.dll
    jpeg62.dll for GAP plugin
    freetype6.dll for freetype plugin

    all these files can be found in 2.6.8 bin folder, just copy them to the bin folder in gimp 2.7.1 and all will be well.

    you can dl the themes here
    http://download907.mediafire.com/1zdwxt ... s-v1-0.zip
     
  8. Maffe811

    Maffe811 The forum pet Staff Member

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    6,813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Norway/Norge/Norwegen
    what kinda computer specs ? like ram, and all that :p
     
  9. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks Rod but its still not working :(

    How do I check that Maffe?
     
  10. David Wood

    David Wood Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    5,501
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Occupation:
    Freelance graphic designer and visual effects arti
    Location:
    Western New York
    Home Page:
    Amy will tell you what's wrong, she's a programmer. :)
     
  11. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I hope so I really want to get back into this again
     
  12. Garnet1377

    Garnet1377 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    coder monkey
    Location:
    Harrisburg, PA
    BoxeD - Thanks for the error report. Yep, when you deleted some fonts you deleted some stuff you needed. Do you have the fonts on a back up CD/Harddrive? Are they in your recycling bin? If not you might have to do a full system restore. Basically you need those fonts. I hope this helps. Let me know I'll do what else I can, if I can. :)

    Have a good 4th guys!
     
  13. gms9810

    gms9810 New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Missouri
    That happened to me twice, the first time I had to reformat and reinstall everything, the second time I realized that it happened after I had deleted fonts so I added them all back and the problem was gone. Hi Rod, by the way, small world.
     
  14. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    There should be a font package you can download and reinstall on the Microsoft website.
    Have you tried restoring to a previous date before you deleted your fonts?
    start/all programs/accessories/system tools/system restore
    Sometimes that's all you need to do to straighten the problems out with your machine.

    Hi gms9810, yes it is small! Good to see you here.
     
  15. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ah if there is a way of downloading them on the microsoft site I can't find it :( And if i restore my system wont it delete everything?
     
  16. gms9810

    gms9810 New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Missouri
    In my case I have gimp on 3 computers so I copied the Windows fonts folder to the other computer. I've zipped all the fonts from a machine with a working gimp on it so if it happens again I can just unzip them to where I want them. It probably only needs one font out of that group and if it happens again I'll try them one by one and see which one is the offender.
     
  17. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    hmmm....so i could just upload my fonts folder from windows/fonts and they could download it to their system?

    i could try that if you want 400 extra fonts =)
     
  18. BoxeD

    BoxeD New Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Wait im confused..Is there any way to make the file available for me to download?
     
  19. Rod

    Rod Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    yup, i could upload it to mediafire and you could dl it from there.But like i said it has 400+ fonts in it...lol.
    (no worries they are very nice fonts) ;)

    If you want me to upload it just holler and ill paste the link here
     
  20. Maffe811

    Maffe811 The forum pet Staff Member

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    6,813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Norway/Norge/Norwegen
    well i want em :-D
    So if you could that'll be great!
     

Share This Page